Tilbud på lån

Få et tilbud på lån

De aller fleste trenger lån i løpet av livet, og det er mange muligheter. Det finnes alt fra smålån på et par tusen kroner til forbrukslån på flere hundretusener, og felles for alle er at man enkelt kan søke om dem over internett.

Markedet flommer over av tilbud på lån, noe som er fordel for alle som vil ha lån. Kort fortalt er det veldig mange aktører som kjemper om nye kunder, noe som betyr at det er mye billigere å ta opp lån nå om dagen enn det var for ti år siden. Det betyr også at det er store sprik i prisene til de forskjellige aktørene, ettersom noen er mer villige til å kutte prisene på renta enn andre.

Det lønner seg alltid å sammenligne flere lån før man søker. Slik sikrer du at du får det beste tilbudet i jungelen av lån. Det er faktisk veldig enkelt å sammenligne lån, og alt du trenger å gjøre er å sette den effektive renta opp mot hverandre. Den effektive renta forteller deg nemlig hva det koster å ha et lån det første året, inkludert etableringsgebyrer, fakturaavgifter og eventuelle andre avgifter.

Lån kommer i alle slags størrelser, og jo høyere summer man søker om å låne, jo strengere er de på hvem de låner ut penger til. Om man skal låne over 100 000kr er det faktisk ganske strenge krav til hvem som får innvilget søknaden, og først og fremst krever de en god betalingsevne. Betalingsevnen avgjøres av tidligere betalingshistorikk, inntekter og annen gjeld. Det gjelder altså å ha råd til å kunne betale tilbake lånet, ellers er det lite villige til å låne penger til deg. Dersom man kun trenger noen tusen kroner kan man ta smålån, og på slike lån er de langt ifra like strenge på hvem som får innvilget lånet.

Slik kan du søke om lån

tilbud på lånNår man har funnet frem til de som har best tilbud på lån så er det bare å søke. Det er faktisk veldig enkelt å søke om lån, og nå kan faktisk alt gjøres over internett. Det første du må gjøre er å komme deg inn på nettsidene til de som tilbyr lånet, og søke på lånet derfra. Dette tar deg til en kort lånesøknad som må fylles ut. Her trenger man personalia, og ofte litt generell informasjon om inntekter og annen gjeld. Det tar ikke mange minuttene å fylle ut lånesøknaden, og når man skal levere den kan man identifisere seg med BankID for å slippe å signere papirer som må sendes i posten.

Etter at lånesøknaden er levert er det bare å vente. Det kan ta alt fra noen få sekunder til flere dager før man får svar, avhengig av hvor man søker. Når man får svar på søknaden får man også et konkret tilbud på lån. Dette er skreddersydd deg og betalingsevnen din, og forteller deg den konkrete informasjonen om lånet. Her får man altså vite hvor mye man får låne, hvilken rente man må betale, og hvor lang nedbetalingstid man har. Dersom tilbudet på lånet er bra er det bare å godta det, så begynner låneaktøren prosessen med å overføre pengene til den vanlige brukskontoen din.