SMS lån norge

Det er fortsatt mulig å ta et SMS lån Norge

Det er faktisk mulig å ta et SMS lån Norge, og på denne måten trenger man ikke noe annet enn en mobiltelefon for å ta opp et lån. Før i tiden var det veldig populært og vanlig å ta et SMS lån, men det har stort sett blitt byttet ut med lånesøknader på nettsidene til låneaktørene, ettersom de aller fleste har smarttelefoner som man være på nett omtrent overalt.

SMS lån norgeDet er også mange låneaktører som tilbyr lån over telefon, og da ringer man dem istedenfor å sende en SMS. Dette har er par klare fordeler, som at man faktisk får snakke med en ansatt som kan guide deg litt i prosessen, selv om den i seg selv er ganske enkel. Ulempen er derimot at det er umulig å søke om lån på natta eller andre ganger når de ansatte ikke er på jobb.

Et SMS lån er i bunn og grunn et forbrukslån, noe som betyr at pengene kan brukes på hva man vil, samtidig som hele lånet er uten sikkerhet. Dette betyr rett og slett at det er veldig enkelt å søke om, og få innvilget lånet, ettersom de ikke trenger all verdens informasjon om søkeren. Det de derimot trenger er personnummeret ditt, og dette brukes for å ta en kredittsjekk av deg. Denne kredittsjekken forteller om økonomien din, og eventuelle betalingsanmerkninger, og er dermed en god måte å avgjøre hvem som er egnet for å få lån eller ikke.

I forhold til vanlige forbrukslån er summene i SMS lån noe lavere. Ofte er det en øvre grense på mellom et par tusen og fem tusen kroner, men det er selvsagt mulig å søke om lavere summer. Dersom man vil låne mer penger er det bare å gå på internett og søke om et vanlig forbrukslån istedenfor, så kan man fint låne flere hundretusener hvis man har økonomi til det.

Det er alltid lurt å tenke seg godt om får man tar et SMS lån, ettersom renta her er en del høyere enn det man får fra lignende lån. Det blir i alle fall dyrt om man ikke klarer å betale tilbake i tide, så man må alltid være sikker på at man klarer å betale ned hele summen til avtalt tid.

Slik tar man et SMS lån Norge

I utgangspunktet er det altså bare å sende en SMS for å ta et SMS lån Norge, men de nøyaktige rutinene hos de forskjellige låneaktørene er noe forskjellige.

En typisk søknad man sender via SMS kan se noe slikt ut: «Personnummer, kontonummer, ønsket lånesum» sendt til et firesifret nummer. Nummeret man skal sende SMS-en til finner man på nettsidene til låneaktørene som driver med SMS lån.

Etter at tekstmeldingen er sendt får man typisk sett svar på et par minutter, og dette svaret inneholder informasjon om man fikk lånet eller ikke. Noen aktører godkjenner de aller fleste søkere, mens andre er litt strengere.

Til tross for at man får innvilget lånet på et par minutter tar det gjerne et par dager før pengene faktisk kommer inn på konto. Grunnen til dette er at bankoverføringer tar litt tid her i Norge, samtidig som låneaktørene ofte setter de til overføring manuelt.

Etter at man har fått innvilget lånet og fått pengene på konto er det bare å vente på første faktura. Ofte er det relativt kort nedbetalingstid på SMS lån, og alt mellom et par og seks måneder er vanlig, avhengig av summen det er snakk om.