Sammenlign kredittkort

Sammenlign kredittkort og finn kortet som passer deg best

Det er mange kredittkort på markedet, og det er store forskjeller på hva de forskjellige leverandørene tilbyr. Før man bestiller seg et kredittkort gjør man lurt i å sammenlign kredittkort, og sette dem opp mot hverandre. En halvtimes tid med sammenligning kan i beste fall spare deg for tusenvis av kroner i det lange løp!

Det er dessverre ikke like lett å sammenligne kredittkort som det er å sammenligne lån, ettersom kredittkortene har mange forskjeller som er vanskeligere å sette opp mot hverandre. Personlige preferanser spiller også en større rolle, ettersom en rabatt på Esso betyr lite for dem som bor timevis unna nærmeste Esso-stasjon, mens det er gull verdt for en som stopper der hver dag på vei til jobb.

Alle kredittkort har også egne kredittgrenser, og disse forteller hvor mye man kan låne av kredittkortene før man må betale tilbake summen. Dersom man betaler tilbake hver måned kan man altså bruke opp hele kredittgrensen hver måned, så folk flest trenger ikke stort mer enn 50 – 100 tusen, som også er de vanligste kredittsummene på kredittkortene. Det finnes også kredittkort som tilbyr høyere summer, men det krever som regel at man har en god årlig inntekt, og har full kontroll på økonomien sin. Kredittgrensen er greit å ta med i vurderingen når man skal sammenlign kredittkort, men for de fleste holder det med 50 000.

Sammenlign kredittkort renter

Rentene på kredittkort er heldigvis ganske enkle å sammenligne, men husk at disse er helt irrelevante dersom man ikke har noen planer om å utsette betalingen. Alle kredittkort gir jo en viss rentefri periode, og veldig mange velger å betale tilbake alt på denne tiden, og dermed spiller ikke renter noen rolle i det hele tatt.

Den effektive renten på betalingsutsettelse på kredittkort ligger på alt mellom 17 % og 30 %. Det er altså store forskjeller. Kredittkortene som tilbyr veldig lav rente er gjerne har gjerne dårligere bonustilbud enn de med høyere renter, så det er ikke så lett å få i både pose og sekk.

Sammenlign kredittkort bonuser

Sammenlign kredittkortDet er altså litt vanskeligere å sort på hvitt sammenligne bonusene kredittkortene tilbyr. Noen kredittkort spesialiserer seg sterkt på å tilbyr rabatt på bensin, mens andre fokuserer på knallgode rabatter på flybilletter og hotellopphold. Her er det personlige preferanser som har alt å si, og den beste måten å finne det beste kredittkortet på er ved å se hvilke bonuser hvert enkelt kredittkort tilbyr. Til slutt velger du det kredittkortet som har de bonusene som er mest aktuelle for deg, og bestiller det hvis de andre vilkårene er gode nok.

Det er viktig å ikke la seg blende av høye prosentrabatter, og heller fokusere på hva man sparer mest på i det lange løp. Mange vil spare mer penger på å få 1 % cashback på dagligvarer enn de sparer på å få 10 % cashback på utvalgte sko-, og klesbutikker. Bruke derfor hodet litt, og tenk godt over hvor mye du faktisk bruker de butikkene og tjenestene som tilbyr cashback.

Typiske bonuser man kan få med kredittkort er gratis reiseforsikring, andre typer forsikringer gratis, rabatt på drivstoff, cashback eller rabatt på visse butikker og nettbutikker, og rabatter på flybilletter, hotellopphold, forsikringer, strømavtaler og lignende. Ofte spesialiserer kredittkortene seg på ett tema, og dette bør være med å avgjøre hvilket kort du velger.