Sammenlign forbrukslån

Sammenlign forbrukslån for å få den beste avtalen

Et forbrukslån er for deg som trenger litt ekstra penger til å kjøpe ting. Lånet kan brukes til hva du vil, og det er ingen som henger seg opp i om det brukes til en sydentur eller matvarer. Forbrukslån er dessuten uten sikkerhet, noe som betyr at man ikke trenger å sette noen eiendeler i salgspant for å få et forbrukslån!

Før man søker om et forbrukslån lønner det seg definitivt å sammenligne flere forskjellige lån for å finne det beste tilbudet. Tro det eller ei, men det kan være tusenvis av kroner å spare på å velge et av de billigste forbrukslånene istedenfor et av de dyreste!

Sammenlign forbrukslån

Når man skal sammenligne forbrukslån kan man enkelt nok bruke en nettside som driver med dette. Det er nemlig mange nettsider som sammenligner forbrukslån for deg, og presenterer resultatet i en tabell. Denne tabellen gir deg fort svar på den effektive renta, krav til søkeren, og hvor mye man kan låne. Dermed er det veldig enkelt å sette lånene opp mot hverandre, og se hvilke som er billigst.

Til tross for at slike sammenligninger er veldig gode lønner det seg å regne litt selv. Grunnen er enkelt nok at renta forandrer seg i takt med markedet, og tallene du finner på slike nettsider kan være litt forskjellig fra det faktiske tilbudet. Den gir likevel en grei oversikt, og lar deg finne frem til de beste aktørene som generelt sett har lavest rente.

En god måte å sikre seg det beste tilbudet på er ved å bruke en slik sammenligningsnettside, og deretter søke på de fire-fem beste tilbudene. Det er nemlig helt uforpliktende å søke om lån, og du kan fint takke nei til lånet selv om de godkjenner lånesøknaden. Dersom du søker om flere lån får du konkrete tilbud med den oppdaterte renta du må betale, og kan derfor for alvor sammenligne dem og se hvilket tilbud som er best.

Når du søker om forbrukslån er det den effektive renta som er det viktigste tallet, da den gir deg svar på hvor mye lånet faktisk kommer til å koste det det første året. Den effektive renta er nemlig den nominelle renta pluss alle gebyrer som tilkommer, og gir dermed et godt overblikk over hva lånet faktisk kommer til å koste deg. I tillegg slipper du å bli overrasket over høye etableringsgebyr eller andre gjemte gebyrer.

Man bør aldri søke om høyere forbrukslån enn man har råd til å betale tilbake, selv om renta blir lavere ved høyere summer. Husk at alle pengen skal betales tilbake over en gitt tid, og det blir fort dyrt om man ikke klarer å betale tilbake avdragene i tide. Velg derfor et lån som har en rente og en avbetalingstid som passer for akkurat din økonomi. Noen foretrekker små avdrag hvor de bruker mange år på å betale tilbake, mens andre vil ha høyere avdrag over kortere tid. Valget er ditt, og det er viktig å komme frem til en avtale hvor man kan leve komfortabelt og likevel klare å betale ned på lånet.