Refinansiere forbrukslån

Du kan refinansiere forbrukslån

Det er mange små ting som kan hjelpe deg med å spare penger i hverdagen, og å refinansiere forbrukslån er en av de beste og enkleste måtene for å spare penger. I bunn og grunn trenger du kun å bruke en halvtimes tid på å søke om refinansiering av forbrukslån, og deretter sparer man penger på hvert eneste avdrag så lenge man fortsatt har lånet. Tro det eller ei, men en refinansiering kan spare deg for flere tusen kroner i året, og det er veldig få ulemper med det.

Hva er egentlig refinansiering av forbrukslån?

Refinansiere forbrukslånNår man refinansierer et forbrukslån så tar man i teorien opp et nytt lån for å betale ned de gamle lånene. Det betyr at man søker om refinansiering, og dersom søknaden godkjennes oppretter du et lån hos dem du søkte refinansiering fra. Pengene blir derimot ikke utbetalt til kontoen din, og istedenfor overføres de direkte til de som eier de gamle lånene dine, slik at du blir kvitt den gjelden. Fremover har man dermed kun den nye låneaktøren å forholde seg til, da de tilbyr hele lånet ditt, istedenfor at du har flere små forbrukslån spredt over mange forskjellige låneaktører.

Selve gjelden din minker ikke, men det er andre fordeler med å refinansiere forbrukslån. Først og fremst er man jo ute etter bedre rente. Det sier seg selv at man får bedre rente på å ha ett lån på 100 000kr fremfor å ha 5 lån på 20 000kr hver. I tillegg får man bare én faktura, og trenger dermed bare å betale en fakturaavgift og ett årsgebyr for lånet.

Når man refinansierer flere små forbrukslån sammen til ett større lån er det ofte også mulig å velge en lenger nedbetalingstid. Dette kan gjøre avdragene mindre, men da har man jo lån lenger. For noen passer dette bra, selv om det gjør lånet dyrere i det lange løp.

Det er veldig enkelt å refinansiere forbrukslån. Det er veldig likt som å søke om et lån, og du leverer en lånesøknad over internett for å komme i gang. Her må man inkludere informasjon om økonomien sin, samt all den gjelden man ønsker å refinansiere, så får man et tilbud på refinansiering. Dersom dette tilbudet er bedre enn det man allerede har er det bare å takke ja og spare penger!

Refinansiere hos samme aktør?

Det er ikke noe krav at man trenger mange forbrukslån hos mange aktører for å refinansiere forbrukslån, og det er faktisk mulig å refinansiere ett enkelt lån uten å skifte bank. Send en e-post eller ring dem og spør etter refinansiering med bedre rente, så vil det ofte være slik at de kan tilby deg det. Det er selvfølgelig ikke slik at de alltid kan tilbyr deg bedre rente på det eksisterende lånet ditt, men det er langt ifra umulig hvis man har vært flink til å betale, samt at lånesummen har minsket noen hakk.

I likhet kan man refinansiere ett enkelt forbrukslån hos en annen aktør. Da søker man enkelt nok om refinansiering av det lånet, så får man et nytt lånetilbud med nye vilkår. Dersom det er bedre enn det tilbudet du allerede har er det bare å takke ja, så sitter du igjen med et billigere forbrukslån.