Rask lån

Trenger du penger hurtig og enkelt, da har du gode muligheter for å ta et rask lån. Det finnes en rekke långivere som gir deg muligheten for å låne penger på dagen eller på timen, faktisk innen for noen få minutter. Denne type lån er enten vanlige, raske forbrukslån eller SMS-lån, som egentlig også er en type forbrukslån. Disse lån ble ganske populære på kort tid, spesielt blant unge folk, og kan brukes om du får en plutselig ekstra regning på slutten av måneden eller en annen uforutsett utgift. Da trenger man å låne noen penger så fort som mulig, og da er det jo bra, at de finnes mulighet for å ta et rask lån.

For deg som trenger å ta et rask lån

Når du beslutter deg for å ta et lån skjer hele prosessen veldig enkelt og fort. Vanligvis fyller du ut et skjema på långiverens hjemmeside (eller sender informasjonen i en melding, om du bruker SMS-lån), der du må skrive dine personlige opplysninger og informasjon om det lånet, du ønsker å søke om. Mange steder får du svar med en gang, innen for få minutter, på om lånet ditt har blitt godkjent. Da er det din tur til å godkjenne lånet, som du gjør ved å signere papirene og sende dem tilbake. Dette kan selvfølgelig gjøres elektronisk på långiverens hjemmeside, hvis du har Bank-ID, og da er hele låneprosessen gjennomført på veldig kort tid.
Det krever ikke mye for å bli godkjent til disse lån, du må bare oppfylle noen få enkle krav, som kan variere hos de forskjellige långivere. Først av alt må du være eldre enn minimumsalderen for lånet, som vanligvis ligger mellom 20 og 25 år, men kan finnes lavere hos noen utbydere. Du må i tillegg ikke ha noen betalingsanmerkninger eller inkasso, og du må ha en fast inntekt – ikke nødvendigvis stor, for noen steder går grensen ned til 100.000.
Oppfyller du de få kravene, da kan du få et rask lån uten å forklare, hvorfor du trenger pengene og uten å stille sikkerhet. På den måten får du penger til akkurat det du trenger, akkurat når du trenger det, uten at det blir gitt mange spørsmål og uten å det er en risiko for deg å miste fast eiendom, hvis ikke du klarer å overholde lånets vilkår.

Les om dine muligheter for å søke rask lån

Et rask lån er perfekt, når du trenger litt ekstra penger med en gang, og mange steder kan du låne helt ned til noen få tusen kroner og helt opptil et par hundre tusen. Løpetiden varierer mellom 1-2 måneder og opptil et par år, men ønsker du å få det billigste raske lånet kan det være en fordel å velge den korteste nedbetalingstiden som mulig. For siden disse lånetyper har ganske høy risiko hos långiveren, er renten ofte ganske høy, så jo færre måneder du må betale rente i, jo billigere blir lånet selvfølgelig.
Det er forskjellig hvor lang tid, det går, før du har pengene dine. Men det finnes både lån på dagen og lån på timen, så du trenger ikke å bekymre deg, hvis du plutselig mangler penger. Det er viktig å huske, at disse lån er ganske dyre på grunn av den høye renten, og derfor bør du bare bruke dem til å dekke en uforutsett utgift, og passe deg ikke å låne mer enn du trenger, slik at lånet blir unødvendig dyrt.

Rask lån inntil 360.000 kr