Lite lån uten sikkerhet

Du kan ta et lite lån uten sikkerhet

Et lite lån uten sikkerhet er perfekt for deg som trenger litt penger kjapt, men ikke har lyst til å ha et stort lån som henger over deg i mange år. Et lite lån kan ligge på alt mellom 500kr og 20 000kr, og er i bunn og grunn veldig likt et vanlig forbrukslån. Det er likevel et par forskjeller, og den viktigste er at et lite lån uten sikkerhet ofte er mye kjappere å ordne enn et forbrukslån, og at det er kortere nedbetalingstid på et lite lån.

Det er likevel mange situasjoner hvor det er gull verdt med et lite lån uten sikkerhet, og for mange er det en god løsning hvis man først trenger litt penger. Med smålån trenger man ikke å oppgi hva pengene skal brukes til, og kan dermed bruke dem til akkurat hva man måtte ønske, uansett om det er en god middag eller en ny del til bilen. Det er selvfølgelig viktig å huske at alle pengene man låner skal betales tilbake i sin helhet, så det lønner seg aldri å låne mer penger enn det man har råd til å betale tilbake.

Med et lite lån uten sikkerhet kan du altså låne en valgfri sum, og nedbetalingstiden står gjerne i forhold til hvor mye man låner. Med smålån pleier nedbetalingstiden å ligge på alt fra et par måneder til et halvt år, og av den grunn oppfattes også renta som noe høy. Det er derimot viktig å huske at man kun betaler halvparten av den årlige renta dersom man betaler ned hele lånet innen seks måneder, og på samme måte betaler man bare en tredjedel av den årlige renta om man betaler ned lånet på fire måneder. Derfor er det ikke noe vits i å bli skremt av høye prosenter, spesielt om man kun skal låne noen tusenlapper i et par måneder.

Slik søker du om et lite lån uten sikkerhet

Lite lån uten sikkerhetDet er faktisk veldig kjapt og enkelt å søke om et lite lån uten sikkerhet, og så lenge lånet er uten sikkerhet trenger man ikke å dokumentere noe som helst. Det eneste man trenger å gjøre er å klikke seg inn på nettsidene til dem man ønsker å søke lån hos, og fylle ut en enkel lånesøknad. Denne lånesøknaden er egentlig bare ute etter personalia, og muligens et par spørsmål om økonomien din. Når den er fylt ut sendes den inn elektronisk, også får du svar innen kort tid. Hvor lang tid det tar å få svar avhenger av hvor man søker, og noen tilbyr til og med automatisk svar med det samme. Når du får svar får du også et konkret lånetilbud, og dette må man takke ja til før lånet blir aktivt. Etter at man har takket ja begynner de prosessen med å overføre pengene til bankkontoen din, og dermed er de fremme og klare til bruk etter et par dager.

Hvis man søker om et veldig lite lån kan det hende at de dropper kredittsjekken, og dermed kan de droppe hele steget hvor du må vente på svar, og få et personlig tilbud. Istedenfor kan du søke om lån og få det automatisk innvilget, så sender de over pengene med det samme. Dette går selvfølgelig mye raskere, men det er også et par ulemper med sånne kjappe lån. Først og fremst kan man regne med at renta blir litt dyrere, i tillegg til at de kun låner ut små summer på denne måten.