Lån ungdom

Lån ungdom

De færreste ungdommer har egentlig behov for å låne penger, selv om mange under myndig alder ofte skulle ha ønsket litt bedre råd og kjøpt akkurat de de vil. I så fall må man låne penger hos andre, for lån til ungdom er kun tilgjengelig for de som er over 18 år. Faktisk så er det heller ikke så lett å låne penger da heller, ettersom de fleste banker og finansieringsinstitusjoner vil kreve at du er 20, 23 eller 25 år.

Dette er lån til ungdom

Lån ungdomEt vanlig forbrukslån er stort sett forbeholdt den eldre garden, ettersom bankene ofte krever at man er 23 eller 25 år før de i det hele tatt låner deg penger. Det er ofte snakk om ganske så store lånesummer, så det er også forståelig. Men selv om man er ung, så er det mange som kunne trengt et lån. Kanskje til en ferie, eller oppussing av bolig. Stadig flere blir etablerte når de er i unge alder, så lån til ungdom burde ikke være noen umulighet.

Og det er det heller ikke. Enkelte banker tilbyr lån til de som er i etableringsfasen, selv om de er under 23 år. Man kan for eksempel sende inn en lånesøknad til Lendo, som deretter formidler søknaden din til flere banker. Hvis en av bankene avslår på grunn av alderen din, så vil høyst sannsynligvis en annen bank godkjenne den, dersom du oppfyller de andre kravene. Husk bare at prosentandelen blant ungdom som misligholder lånene sine er langt høyere enn i motsatt ende av skalaen, så lån ungdom burde gjøres med varsomhet.

Til nå har vi kanskje virket litt negative til ungdom og lån, men det finnes faktisk en lånetype som er like lett tilgjengelig for 18-åringer som for alle andre. Det kalles smålån (ofte SMS-lån) og man kan låne summer fra omtrent 1000 til 5000 kroner, gjerne ved å sende en tekstmelding til banken om at man trenger pengene. Disse lånene har en langt høyere rente enn forbrukslån, og også kortere nedbetalingstid, men kan være en fin nødløsning hvis man behøver penger raskt i en trang studiehverdag eller tilsvarende.

Er lån til ungdom lurt?

I de fleste tilfeller vil svaret være nei. Ungdom og lån er en farlig kombinasjon, og ofte brukes pengene på ting man egentlig ikke må ha. Men vi skal ikke være for pessimistiske, for det finnes veldig mange modne mennesker der ute som til tross for sin unge alder har behandlet lånene sine eksemplarisk, så det er nødvendigvis ikke noen hindring.

Pass bare på at du setter deg opp en skikkelig nedbetalingsplan, og gjerne et budsjett på forhånd slik at du ser hvor mye økonomien din tåler å låne. Når man er rundt 18 år har man liten erfaring, og ungdom og lån kan derfor være en farlig kombinasjon. Benytt deg av tilbud på nettet som lånekalkulatorer og rådgivere fra banken, så satser vi på at lånet går bra!