Lån for studenter

Slik kan du ta lån for studenter

Det koster mye penger å studere, og selv om selve universitetene og høgskolene er gratis her i landet, så koster det mye å kjøpe inn bøker, nødvendig utstyr som datamaskin, og skolemateriell som viskelær, penner og alt annet man trenger. Dessuten må man jo ha et sted å bo, noe å spise og strøm for å holde leiligheten i gang.

Det finnes mange typer lån for studenter, og det er mulig å få både små og store lån mens man studerer. Mange lån, som forbrukslån, kan være nokså vanskelig å få innvilget, ettersom låneaktøren er strenge på hvem de vil ha som kunder. De er i utgangspunktet ute etter rutinerte betalere med en fast inntekt, noe som kan være vanskelig å få til mens man studerer. Det er likevel ingenting i veien med å søke, og håpe på det beste. Dersom man får avslag er det ikke verre enn å prøve en annen plass.

Lånekassen sitt lån for studenter

Lån for studenterHer i Norge får vi jo alle lån fra Lånekassen, og dette er noe de aller fleste som studerer på høgskole eller universitet har krav på. Dette er et lån som er rentefritt så lenge man studerer, og i tillegg har en svært lav rente etter at man er ferdig med studiene.

Det er veldig få ulemper med å ta et lån fra Lånekassen, for dette er et veldig godt lån for studenter. De aller fleste som studerer tar så mye lån de får innvilget, og bruker dette som hovedinntekten i løpet av studietiden.

Det er likevel ikke absolutt alle som får et lån fra Lånekassen, og de vanligste unntakene er personer som tjener for mye, eller har for høy formue. Man skal tjene ganske mye penger før Lånekassen nekter å gi deg et lån, og det er ikke noe problem å få et lån ved siden av en vanlig deltidsjobb.

Det er et par ulemper med et lån fra Lånekassen, og den største ulempen er at det er sterkt begrenset hvor mye man får låne. Den nøyaktige grensen forandres for hvert år, men ligger på rundt 50 000kr per semester, og da altså 100 000kr per år. Dette er ikke nødvendigvis nok for alle, og mange velger derfor å ta en deltidsjobb ved siden av studiene, eller ta opp andre lån for å spe på litt.

Forbrukslån for studenter i sommerferien

Et annet stort problem med Lånekassen sitt lån for studenter er at det ikke utbetales i sommerferien, og som alle vet må jo både husleie, strømregninger og mat betales akkurat som vanlig. Det er mange som har problemer i sommermånedene, og den beste løsningen er selvfølgelig å spare god tid i forveien. Dersom man likevel sitter i klisteret kan det være en grei løsning å ta et forbrukslån for studenter i mellomtiden. Dette betales ut omtrent fire-fem dager etter at man søker om lånet, og kan dermed brukes for å betale fakturaer, mat og husleie frem til man får stipendet igjen i august.

Slike forbrukslån har jo en nokså høy rente, og det lønner seg derfor å være sikker på at man skal klare å betale tilbake lånet innen rimelig kort tid. Det blir nemlig veldig fort dyrt å utsette tilbakebetalingen flere måneder.