Lån med bankID

Ta et lån med BankID

For bare noen år siden var det minst dobbelt så mye styr om man ville søke om lån på internett, men takket være dagens teknologi har det blitt kjempeenkelt. Man kan nemlig søke om lån med BankID, noe som enkelt lar deg signere papirer elektronisk, samtidig som det brukes for å bekrefte at det er deg som søker om lånet.

Fordelen med å bruke BankID til å søke om lån er at det går utrolig mye fortere. Når du vil bekrefte søknaden gjør du det via BankID, noe som bare tar 30 sekunder, i motsetning til slik det var før. Da måtte man printe ut papirene, signere dem, og til slutt sende dem av gårde til låneaktøren. Dette kunne ta flere dager, og var unødvendig tungvint for begge parter.

BankID brukes av alle norske banker, og dersom du allerede har en nettbank har du garantert BankID. De aller fleste som bruker BankID benytter seg av slike kodebrikker. Dette er et elektronisk apparat med en knapp, og når man trykker på denne får man opp en tallkode. Denne bruker når man logger inn i nettbanker eller utfører betalinger online, og krever i tillegg at man har personnummer og et passord knyttet opp mot nettbanken. Det er også mulig å få BankID på mobilen, og dette fungerer nesten på samme måten. Du installerer en applikasjon på mobilen eller nettbrettet, så lar den deg trykke på en knapp for å få opp disse tallene man trenger for å bruke BankID.

Dersom du ikke allerede har BankID er det best å ta kontakt med banken sin, da det kun er dem som kan sende ut BankID. De kan også hjelpe deg med å få nettbrett-, eller mobilapplikasjonen til å fungere, ettersom man trenger koder utsendt av banken for å bekrefte den. Det er veldig viktig å vite at BankID er juridisk bindende, også når man søker om lån med BankID, noe som betyr at det er likestilt med en vanlig underskrift på papir. Vær derfor nøye med å lese over vilkår før du signerer et lån med BankID!

Hvordan ta et lån med BankID?

Lån med bankIDNår man skal søke om et lån med BankID må man først velge hvor man skal søke lån. Nå har det heldigvis blitt veldig vanlig at låneaktøren godtar BankID, så det er aldri vanskelig å finne aktører som godtar denne signeringsformen, så det er bare å slå til på det beste lånetilbudet du kommer over. Fyll ut lånesøknaden du finner på nettsidene deres, og til slutt blir du bedt om å signere lånesøknaden med BankID. Dette er veldig enkelt, og fungerer på nesten akkurat samme måte som når man skal betale ned nettbanken sin. Ved bekreftelse med BankID blir signaturen din sendt, og du får søkt på lånet uten å måtte printe ut papirer og sende dem av gårde i posten.

Det er faktisk slik at de aller fleste store aktørene tilbyr BankID som signering for lånesøknader, så det er større sjanse for at du finner en lånaktør med BankID enn at du finner en som ikke har det.

Alle typer lån støttes av BankID, men det er klart at det fortsatt er nokså sjeldent å søke om boliglån online, i forhold til å søke om mindre lån, og forbrukslån. Så godt som alle som driver med smålån og forbrukslån støtter BankID, så det er ikke noe problem å søke om disse med BankID.