Lån 50000

Lån 50000

Takket være olje og hele den historien, så har Norge blitt et av verdens rikeste land. Men den gleden får ikke alle ta del i, slik at mange blir nødt til å låne penger, og vi ser ofte at et lån på 50000 kroner blir en stadig vanlig sum.

Akkurat hva disse pengene skal brukes til er vanskelig å si, men vi ser for oss at mange låner slike summer for å finansiere drømmeferien, oppussing, husleie og lignende. I denne artikkelen skal vi se på forskjellige tilbydere av slike lån, og hva man burde være obs på.

Slik er et lån på 50000

lån 50000Vanlige forbrukslån strekker seg ofte til summer over firehundre tusen, så det å ta opp et lån på 50000 kroner er egentlig ikke så veldig mye. Faktisk så vil det lønne seg å styre unna de vanlige forbrukslånene dersom du skal låne denne summen, ettersom de har dyre etableringsgebyrer som ikke vil lønne seg for smålån. Derimot finnes det dedikerte lån som lar deg låne mindre summer, og da kan du også regne med en langt bedre rente enn hva mange tilbydere av forbrukslån kan tilby.

Et passe godt forbrukslån kan for eksempel ha en effektiv rente på nærmere 19 prosent, uten at noen rynker på nesa for det. Vil du derimot ha et lån 50000 fra Thorn eller L’easy, så vil renten kun være på lave 15,13 prosent. Grunnen til dette er at selv om også disse lånene er uten sikkerhet, så tar banken en mindre risiko ved å låne ut såpass «små» summer. Samtidig er etableringsgebyrene ofte lavere også, med 695 kroner for de nevnte eksemplene.

Videre så har du ikke en like fleksibel nedbetalingstid for disse lånene. Tar du et lån på 50000 kroner må du betale ned hele lånet på maksimalt fem år, der man ved vanlige forbrukslån kan søke om en periode på opptil 15 år. Allikevel burde dette holde for de aller fleste, og det vil bli kostbart nok. Låner du halvparten av summen, så vil det koste deg ti tusenlapper ekstra i renter og gebyrer når du har blitt gjeldfri etter fem år.

Få et lån på 50000

Det finnes flere tilbydere av slike lån der ute, og to av de nevnte ovenfor har en maksgrense på 50000 kroner i lån. Det er naturligvis også mulig å søke om et vanlig forbrukslån, så får du sannsynligvis den summen du ber om. Men slike mindre lån har ofte lavere krav til den som søker, så sjansen for at du slipper igjennom nåløyet her er større. Lånene hos Thorn og L’easy har for eksempel bare 20 års aldersgrense.

Når du har funnet det beste lånet for 50000, så er resten av jobben enkel. Du fyller simpelthen ut en søknad på nettsidene til banken, og får som regel svar på om du får låne penger eller ei umiddelbart. Deretter er det bare å lene seg tilbake mens du venter på at pengene skal bli overført til kontoen din.