Lån for ungdom

Hvordan skaffe lån for ungdom

Det er mange som ønsker å ta lån når man er ung, og det finnes flere typer lån for ungdom. En av de mest populære lånene for ungdom er forbrukslån, og dette er et halvstort lån som lar deg låne penger til det du selv måtte ønske, uansett hva det måtte være for noe. Med et slikt forbrukslån kan man låne alt fra 500kr til så mye som 500 000kr, men når det blir snakk om mye penger krever det også en veldig høy årlig inntekt, i tillegg til en ellers veldig god økonomi.

Det fine med et forbrukslån er at man heller ikke trenger å sette noen eiendeler i salgspant. Dette er et såkalt lån uten sikkerhet, og banken eller låneaktøren har dermed ingen mulighet til å ta tvangssalg av eiendelene dersom man ikke skulle klare å betale tilbake lånet.

Forbrukslån for ungdom er noe dyrere enn for eksempel boliglån eller billån, og dette er først og fremst fordi låneaktøren må ta en større risiko når de låner ut forbrukslån, ettersom det er uten sikkerhet. De ønsker jo å tjene penger på det, og setter dermed opp renta slik at det blir verdt det for dem. Dette fører til at forbrukslån er en type lån hvor man bør være i stand til å betale tilbake innen relativt kort tid. Det er ikke så sykt dyrt å utsette et par måneder, men dersom man først havner etter på betalingene er det ekstra vanskelig å klare å komme seg tilbake på sporet. Aldri lån mer penger enn du er sikker på at du skal klare å betale tilbake innen tidsfristen, så blir ikke renta noe stort problem.

Slik tar man lån for ungdom

Lån for ungdomDet har aldri vært enklere å søke om lån enn det er nå om dagen, og det hele kan gjøres fra datamaskinen, fra nettbrettet eller til og med fra mobiltelefonen. Alt man trenger å gjøre er å finne frem til låneaktøren sin nettside, og velge elektronisk søknad. Dette er en kort lånesøknad hvor man skriver inn personalia, samt ønsket lånemengde og lignende informasjon. Deretter bruker man BankID for å identifisere seg, og så er søknaden sendt av gårde!

Etter en liten stund får man svar på søknaden, og denne forteller hvorvidt man får lån eller ikke. Dersom lånet blir innvilget får man også vite konkret informasjon om lånet sitt, som inkluderer total nedbetalingstid, den nøyaktige renta og litt annen slik informasjon. Derfra må man bare godkjenne lånet, så blir det aktivt.

Det tar likevel noen få dager før pengene er fremme på bankkontoen man skrev inn, for norske banker har et nokså tregt system for å overføre penger. Som regel tar det tre-fire dager, men i verste fall kan det ta opptil en ukes tid.

Hvem kan ta lån for ungdom?

I Norge er låneaktørene faktisk ganske strenge på hvem de låner ut penger til, ettersom det er relativt vanskelig for dem å kreve tilbake pengene sine. Derfor setter de ganske høye grenser for inntekter og lignende, og mange ungdom sliter med å oppfylle disse kravene. Dette kommer av flere grunner, men først og fremst fordi ungdom ofte har lav inntekt sammenlignet med godt voksne mennesker.

Det er dessuten mange låneaktører som prinsipielt sett ikke låner ut penger til ungdom, og det er det fint lite å gjøre noe med. Det beste rådet er å lete videre, og heller søke på plasser hvor de godtar ungdom. Dette kan i verste fall bety at man må betale litt ekstra for lånet, men dessverre er det ikke mulig å gjøre noe med dette.