Kreditt lån uten sikkerhet

Slik fungerer kreditt lån uten sikkerhet

Et kreditt lån uten sikkerhet er et forbrukslån hvor du ikke har pant i veken bil, bolig eller andre eiendeler. Det betyr at banken eller lånetilbyderen ikke har noen mulighet til å foreta et tvangssalg av noen eiendeler dersom man ikke betaler lånet sitt i tide, noe som er en ekstra sikkerhet for søkeren.

Med kreditt lån og forbrukslån kan man låne alt mellom 500kr og 500 000kr, og pengene kan man bruke på alt mellom himmel og jord. Man kan bestille en sydentur, ta en langweekend i Paris eller pusse opp kjøkkenet for lånet, og långiveren kommer ikke til å henge seg stort opp i dette.

kreditt lån uten sikkerhetDet er kjempelett å søke om et kreditt lån uten sikkerhet, og man kan gjøre det hele uten å forlate datamaskinen. Først og fremst må man finne et lån å søke på, og det lønner seg ofte å bruke litt tid på å gå godt gjennom et par forskjellige aktører for å finne ut av hvilken av dem som er billigst. Når du har bestemt deg for hvor du skal søke er det bare å begynne søknaden. Det er som sagt kjempelett å søke om kreditt lån uten sikkerhet, og det er bare å fylle ut et søknadsskjema som ligger på nettsidene deres. I bunn og grunn trenger de stort sett personalia, og noen ganger litt informasjon om økonomien din.

Når man har levert søknaden må aktøren gå over den før du får svar. En del långivere har automatisk svar, noe som fører til at du får svar på søknaden din i løpet av få sekunder, selv om de fleste krever en manuell gjennomgang av søknaden. Sammen med svaret får du også et konkret lånetilbud som forteller deg alt du trenger å vite om det fremtidige kreditt lånet uten sikkerhet. Her får du vite den totale effektive renta, hvor mye du får låne, og hvor lang nedbetalingstid du har. Herfra må du enten godkjenne eller avslå tilbudet, og dersom du godtar det begynner de å overføre pengene til kontoen din.

Hvem kan søke om kreditt lån uten sikkerhet?

Det er langt ifra alle som får innvilget søknadene som kreditt lån uten sikkerhet, ettersom alle lån uten sikkerhet et en stor risiko for dem som låner ut penger. Man har kun sin egen betalingsevne som betalingssikkerhet, noe som betyr at långiveren må være hundre prosent sikker på at du skal klare å betale tilbake lånet.

Dette har ført til at mange aktører er nokså strenge på å låne ut kreditt lån. Dersom man bare skal låne noen få tunselapper er det ikke noe problem, men dersom man vil låne 100 000 eller mer kan man forvente at de tar en ganske grundig sjekk av betalingsevnen din. Ved slike lån vil de kreve en viss inntekt, i tillegg til andre krav for søkeren.

Det er veldig vanlig at de krever at søkeren har fylt minst 22 år, har en minimumsinntekt på alt mellom 100 000kr og 200 000kr i året, samt at søkeren har bodd sammenhengende i Norge i minst 3 år. Kravene er forskjellige fra aktør til aktør, men disse kravene vi nettopp nevnte er veldig vanlig å komme over.