Jeg trenger et lån

Jeg trenger et lån

Slapp av, du er langt fra den første som kommer med den setningen, og langt fra den siste heller. Faktisk så er det slik at stadig flere nordmenn trenger et lån, og det merkes nok også på bonusen hos de bankansatte.

Aldri før har norske banker tjent så mye penger, og mye av årsaken til det er fordi du og jeg trenger et lån. Men hvor går man egentlig hvis man har behov for raske penger, eller hvis man trenger en større sum til oppussing av kjellerstua?

Jeg trenger et større lån

Jeg trenger et lånVanlige forbrukslån er svært gunstige dersom du kjenner deg igjen i setningen «jeg trenger et lån av stor størrelse». Her kan man låne opp mot 400 000 kroner, og bruke hele 15 år på å betale ned den lånte summen. Ettersom slike lån er uten sikkerhet – det vil si at du kan søke uten å stille egenkapital eller noen gjenstander – så vil de også være en del dyrere enn for eksempel boliglån. Dette fordi banken tar en større risiko, men det kan allikevel være verdt å betale de ekstra rentekostnadene dersom man kommer over et godt forbrukslån.

Det man bør se etter dersom man trenger et lån, er den effektive renten. I bunn og grunn så er det denne som er avgjørende for hvor mye du må betale ekstra for lånet. Husk også at du burde pushe nedbetalingstiden så kort som mulig. Dette fordi at jo lenger tid du bruker på å betale ned lånet, jo mer må du betale i renter og gebyrer. Et par år kortere nedbetaling kan utgjøre tusenlapper i forskjell!

Kravene til å få et større lån er ofte ganske strenge, noe som kan være en demper dersom du trenger et lån uten at du selv har den høyeste inntekten. Mange banker krever at du har en årsinntekt på hele 200 000 kroner for å i det hele tatt låne deg penger, mens andre igjen bare krever at du er fylt 18 år og har en liknet inntekt.

Jeg trenger et mindre lån

For deg som må ha penger så fort som mulig, men ikke behøver de helt store summene, så finnes det mange gode alternativer. Det kalles for smålån, og her kan man ofte låne 5000 eller 10 000 kroner bare ved å sende en tekstmelding. Lendo er for eksempel en tilbyder av slike lån, der man kan låne penger på dagen og få de inn på konto etter bare noen få timer. Hvis du kjenner deg igjen i at jeg trenger et lån – og må ha pengene NÅ, så anbefaler vi at du søker om et slikt lån.

Pass bare på at du gjør opp for deg i tide. Ofte er nedbetalingstiden for disse lånene maksimalt én måned, og en rente på flere hundre prosent begynner å løpe med en gang. Gjør du ikke opp for deg kan du dermed risikere at du sitter igjen med flere tusen kroner i strafferenter.