Hvordan få lån

Hvordan få lån

Selv om det finnes flerfoldige tilbydere av lån i Norge i dag, så er det ingen selvfølge at akkurat du får låne. Bankene har sine krav til de som søker, og mange kan på bakgrunn av disse bli nervøse når de skal søke om lån. Men ettersom du på forhånd av søknaden kan se hvilke krav bankene stiller, så er det egentlig ingen grunn til å stresse, ettersom du selv nærmest kan vurdere om du kommer til å få godkjent søknaden eller ei. Akkurat hvordan få lån er dermed ikke så enkelt å svare på, men vi skal allikevel komme med noen tips.

Først og fremst vil det beste rådet være å prøve flere banker. Ikke gi opp dersom du har fått ett avslag, for bankene har veldig varierte krav. Enkelte er veldig strenge, mens andre igjen har langt slakkere krav. Hvis du lurer på hvordan du skal få lån, så kan det også lønne seg å oppsøke et låneformidler. Da blir nemlig søknaden din sendt videre til et flertall av banker samtidig, og sjansen øker betraktelig.

Tips til hvordan få lån

Hvordan få lånDet første du må gjøre er å gå igjennom kravene som bankene stiller. Er du for eksempel gammel nok for dette lånet, og har du den inntekten som kreves? Hvis banken oppgir at minimumsinntekt årlig er 200 000 kroner for å låne penger hos dem, så er det neppe noen vits i å søke om et lån hvis du er student. Videre lurer du kanskje på hvordan få lån dersom du har en dårlig betalingshistorie fra tidligere, og det er egentlig vanskelig å svare på. De fleste banker slår hardt ned på de med betalingsanmerkninger og inkassosaker, slik at man neppe da får låne penger.

Hvis det viser seg vanskelig å få lån, så er det mulig å gå flere sammen om søknaden. Enten det er deg og din samboer, eller en kamerat, så kan dere med en samlet inntekt få låne mer penger enn hva du kunne gjort alene – eller få låne penger i det hele tatt. Dette er nok det beste rådet til hvordan få lån, foruten om å prøve å forhandle med banken. Det er ingenting i veien med å ta en telefon eller møte opp personlig, og legge frem inntektsdokumentasjon og argumentere for hvorfor du burde få låne penger. Er du overbevisende nok kan det godt hende at banken letter på sløret.

Om du fortsatt lurer på hvordan få lån, så har vi egentlig ikke så mer å komme med. Du får nesten bare prøve å slenge inn en søknad, og går det ikke så går det ikke. Hvis årsaken er at du har misligholdt tidligere lån, så anbefaler vi at du heller søker om refinansiering. Dette er et spesielt forbrukslån som er rettet mot de som sliter med gammel gjeld, og du vil da kunne bli gjeldfri langt fortere enn ved å ta opp nye lån og opparbeide deg mer gjeld.