Gunstig lån

Slik finner du et gunstig lån

Når man først skal ta et lån er det klart at man bør velge et gunstig lån med gode betingelser for tilbakebetaling, i tillegg til en god og lav rente. Det finnes faktisk mange titalls forskjellige aktører som driver med lån, og dette er selvfølgelig noe man kan bruke til sin fordel når man vil ta opp et lån. Flere aktører betyr nemlig større konkurranse, noe som fører til lavere renter og andre tilbud for å lokke nye søkere til akkurat deres lån.

Hvis man vil låne penger til andre ting enn bil, bolig eller andre store ting som dette, så er det forbrukslån som gjelder. Dette er en type lån som er til alt annet, som ferier, regninger, mat, nye møbler eller hva enn man vil bruke penger på. Når man søker vil ikke engang låneaktøren spørre om hva pengene skal brukes til, så her får man velge helt selv.

Ulempen med å ta et forbrukslån fremfor andre typer lån er at det er litt dyrere, på grunn av at det er uten sikkerhet. Med lån uten sikkerhet er det vanskeligere for låneaktørene å få tilbake pengene sine hvis man ikke skulle klare å betale, så de må rett og slett ta en større risiko når de låner ut slike lån. Dette har ført til at de må ha en høyere rente for å gjøre lånet verdt risikoen, samtidig som er de strenge til hvem som faktisk får et gunstig lån.

Bruk god tid for å skaffe et gunstig lån

Gunstig lånNår man skal søke om et gunstig lån bør man bruke god tid på å sammenligne de forskjellige mulighetene. På dagens marked er det flere titalls forskjellige låneaktører, og hver av disse har sine egne renter, avgifter, vilkår og rutiner. Det kan være store forskjeller på et lån, selv om pengene man får utbetalt er like mye verdt.

Det viktigste man bør se etter når man skal sammenligne forskjellige lån er den effektive renta. Denne forteller hvor mye lånet kommer til å koste i løpet av det første året, inkludert alle faste renter og avgifter. På denne måten kan ikke låneaktøren skjule kostnader, som fakturaavgifter og etableringsgebyrer. Den effektive renta kan dermed gi deg er raskt og fint bilde over hvilke aktører som er billigst i lengden!

Heldigvis er det ganske enkelt å sammenligne flere lån, og det gjøres ved å finne en nettside som har en oversikt over flere. Her vises de forskjellige tilbudene rett etter hverandre, også er det bare å klikke seg inn på de som har den laveste effektive renten.

Til tross for at den effektive renten er viktigst for folk flest, er det lurt å sjekke opp ting som utbetalingstid, fate avgifter og andre ting som har noe å si for deg når du søker lån. Noen vil ha rask telefonsupport, mens andre kun er opptatt av å betale så lite som mulig. Det er altså litt forskjellig hva folk trenger av låneaktøren sin, så her må man sjekke litt hos hver enkelt aktør for å finne det perfekte lånet for akkurat ditt behov.