Forbrukslån uten kredittsjekk

Forbrukslån uten kredittsjekk

Sliter du med gammel gjeld, og ubetalte kredittkortregninger? Du er neppe alene om det, skal vi tro ferske tall fra norske banker, som sier at hele syv prosent av forbrukslån misligholdes av kunden. Det er et ganske høyt tall, og sørger for at mange nordmenn sitter med betalingsanmerkninger i flere år, eller i verste fall har inkassosaker mot seg som kan bli vanskelige å bli kvitt.

Selv om man kanskje har gjort opp for seg, så vil dette sette spor i lang tid fremover. Det kan for eksempel gjøre det vanskelig å søke om nye lån, slik at et forbrukslån uten kredittsjekk vil være eneste løsningen. Dessverre viser det seg å være svært vanskelig å finne slike lån, noe som vi for så vidt forstår.

Hva betyr forbrukslån uten kredittsjekk?

Forbrukslån uten kredittsjekkNår du søker om et forbrukslån, så krever ikke banken at du stiller noen form for sikkerhet eller egenkapital. Det gjør at banken tar en langt større risiko enn ved for eksempel et boliglån, og derfor er de nødt til å bakgrunnssjekke den som søker. Denne prosessen kalles for en kredittsjekk, og det eneste som blir utlevert om deg er din tidligere betalingshistorie. Hvis du for eksempel har en betalingsanmerkning, så vil dette komme frem av kredittsjekken, og du vil sannsynligvis ikke få innvilget søknaden om forbrukslån.

Heldigvis forsvinner slike anmerkninger om inkassosaker og lignende etter noen år, men i den perioden de fortsatt blir stående, så vil det bli vanskelig å få et forbrukslån uten kredittsjekk. Logisk nok, så vil ingen låne bort penger til noen som tidligere ikke har betalt for seg. Du kan jo selv tenke deg hva du vil si når kameraten din som stadig gambler bort pengene han låner av deg, og aldri betaler tilbake, kommer for å låne nok en høvding.

Den beste hjelpen for deg som behøver et forbrukslån uten kredittsjekk vil være refinansiering. Da må du ærlig ta kontakt med banken din og fortelle hvorfor du trenger dette lånet. Du vil da ikke kunne disponere pengene fritt, men vil bruke de på å bli kvitt gammel gjeld. Slike lån gir gunstigere betingelser enn vanlige lån, men er altså kun beregnet for de som vil en gang for alle bli kvitt gammel gjeld.

Små forbrukslån uten kredittsjekk

Hvis man er i desperat pengenød, så finnes det en løsning til forbrukslån uten kredittsjekk. Ved å sende en simpel tekstmelding, eller en kort søknad via nettet, så er det noen få banker som tilbyr deg typiske små- eller minilån uten at de sjekker dine bakgrunnsopplysninger for nøye. Da kan man riktignok låne maksimalt 5 eller 10 000 kroner, men for deg som ikke får gjennomslag hos de andre bankene, så vil sannsynligvis dette være bedre enn ingenting.

Forbrukslån uten kredittsjekk er dog ikke billig, så det er viktig å sette seg nøye inn i betingelsene. Kanskje har man maks én måned på seg å betale tilbake lånet før en skyhøy rente på 500 prosent begynner å løpe, noe som neppe hjelper for fremtidige betalingsanmerkninger.