Forbrukslån på dagen uten sikkerhet

Ta et forbrukslån på dagen uten sikkerhet

Ofte trenger man lån til andre ting enn bare bil eller bolig, og i slike tilfeller er et forbrukslån på dagen uten sikkerhet en sikker vinner. Et forbrukslån er en type lån hvor man kan låne penger til akkurat hva man måtte ønske, uansett om det er å pusse opp huset, bestille en sydentur eller betale for et bryllup. Forbrukslån på dagen uten sikkerhet kan være på alt fra et par tusen kroner, til så mye som flere hundretusener. Det er altså store muligheter for å få den summen som passer akkurat deg, men man får selvfølgelig ikke innvilget store lån uten gode betalingsevner.

Et forbrukslån uten sikkerhet vil si at man tar opp lånet uten å ha annet enn betalingsevnen sin som sikkerhet. Det er altså ikke nødvendig å sette salgspant i verken bolig, bil eller andre eiendeler, noe som har både fordeler og ulemper. Den store fordelen er at man ikke risikerer å miste eiendelene sine hvis man ikke klarer å betale, samtidig som det gjør hele prosessen med å søke lån både enklere og raskere. Ulempen er derimot at renta på lånet blir et par hakk høyere, ettersom lånet blir en større risiko for banken.

Slik tar du et forbrukslån på dagen uten sikkerhet

Forbrukslån på dagen uten sikkerhetNår man skal ta et forbrukslån på dagen uten sikkerhet må man først og fremst velge hvor man vil søke om lånet. Det er mange forskjellige aktører som tilbyr lån, og det er store forskjeller i renter, avgifter og andre vilkår. Dersom du ikke ønsker å betale mer enn du trenger bør du sette av en time for å sammenligne lån, og til slutt peile deg frem til det beste alternativet.

Selve lånesøknaden er veldig enkel, og alt kan gjøres online. Du trenger ofte å gjøre så lite som å fylle inn personalia, og deretter bruke BankID for å identifisere deg og signere lånesøknaden. Den sendes inn, og deretter må man vente på svar. Noen aktører gir deg svar med det samme, mens de fleste bruker mellom et par timer og et par dager på å svare deg. Når du får svar får du vite nøyaktig hvilke renter og vilkår som kommer til å gjelde for lånet ditt, og da gjenstår det bare å godta den konkrete låneavtalen, så er lånet i gang. Pengene settes ofte til overføring med det samme, men på grunn av det norske banksystemet kan det ofte ta et par dager før pengene faktisk er fremme, og klare til å brukes.

Hvem kan ta et forbrukslån på dagen uten sikkerhet?

I følge norske lover kan alle som er over 18 år søke om et forbrukslån på dagen uten sikkerhet, men sannheten er at det er veldige strenge interne regler for hvem som får innvilget lånesøknadene. Her til lands er det nokså vanskelig for långiverne å innkreve penger, og de ønsker derfor først og fremst gode betalere som kunder, og kan derfor være strenge på hvem som får lån eller ikke. Generelt sett krever de at søkeren har en viss årlig inntekt, ofte på minimum 100-150 tusen kroner. Dette er for at de skal være sikre på at søkeren har en stabil inntekt, og dermed mulighet til å betale tilbake. Ellers krever de alltid at man ikke har noen betalingsanmerkninger, og dersom man har dette er det bare å glemme å få innvilget lån. Et siste kriteria de fleste bruker er økte aldersgrenser, og det er slettes ikke uvanlig at søkeren må være minst 22-24 år gammel for å kunne søke om lån hos dem.