Finans lån

Søk om et finans lån i dag

Det er mange grunner til å ta et finans lån, enten man trenger penger til å pusse opp, eller kanskje bare vil ha litt ekstra å rutte med i månedene fremover. Med et finans lån kan man låne penger til akkurat hva man vil, uten at låneaktøren skal henge seg opp i det. Det spiller ingen rolle om det er til noe nyttig, eller bare noe man har lyst på, men generelt sett er det jo ikke anbefalt å låne penger til noe man strengt tatt ikke trenger. Pengene skal jo tross alt betales tilbake med renter, og det blir fort dyrt å ta opp unødvendige lån.

Med et finans lån kan man forvente å få låne alt fra et par tusenlapper til flere hundretusener. Renta ligger på mellom 17 % og 30 %, og denne baseres på hvor mye man låner, hvor stor risiko man er for låneaktøren, og hvor lenge man vil ha lånet.

Slik søker du om finans lån

Finans lånDet har blitt enkelt å søke om finans lån nå som internett har blitt såpass trygt og raskt, og dette betyr at man ikke lenger trenger å verken gå ned i banken, eller bruke telefonen for å ordne seg et finans lån. Istedenfor kan man enkelt gå inn på nettsidene til noen som driver med lån, og låne penger direkte derfra. Man trenger bare å fylle ut en lånesøknad, så er det meste i orden!

Det går veldig fort å fylle ut lånesøknaden og få et lån, men som regel tar det minst tre-fire dager før pengene faktisk ankommer bankkontoen din. Dette er fordi norske banker har et tregt system, så man bør altså planlegge minst et par dager i forveien.

Før man søker om et finans lån bør man ta en grundig vurdering på om det virkelig er noe man burde. For mange er det en god idé, mens for noen få er det veien til en uryddig økonomisk situasjon. Aldri lån mer penger enn du kan klare å betale tilbake! Det er fort gjort å havne på kjøret om man først havner bak på betalingene, da rentene bare blir større og større etter hvert som de blir værende ubetalte.

Hvem kan ta et finans lån?

Man må være fylt 18 år for å få lov til å ta et lån i Norge, men mange låneaktører er ganske strenge på hvem det er de låner ut penger til. Veldig ofte opplever man at de krever at man er minst 22-25 år gammel, ikke har noen betalingsanmerkninger, har en viss årslønn og har en ryddig økonomi. Og det er ingen selvfølge at man får innvilget lån selv om man oppfyller minstekravene!

Dersom man ikke har en grei, fast jobb, så kan det være ganske så vanskelig å få innvilget et finans lån, uansett om det er snakk om relativt små summer. Dette er fordi en inntekt er den beste sikkerheten for låneselskapet, og en ustabil eller lav inntekt kan bety stor risiko for at de ikke får pengene sine tilbake i tide.