Boliglån uten sikkerhet

Er det mulig å få et boliglån uten sikkerhet?

Et boliglån er et lån hvor man låner penger av banken for å bruke pengene på enten hus, leilighet eller hytte. Man kan som regel låne opp imot 85 % av hele boligkjøpet, men jo mindre man låner, jo billigere blir boliglånet. Det er ingen øvre grense på boliglån, men det er vanligst å låne fra én til tre millioner. Hvor mye man får låne avhenger selvfølgelig av betalingsevnen til personen som skal låne penger, og en høyere inntekt vil føre til høyere lån.

Med et vanlig boliglån setter man boligen man kjøper i salgspant hos banken. Dette vil si at lånet er med sikkerhet, og banken kan faktisk kreve å ta et tvangssalg av boligen din dersom du ikke klarer å betjene lånet. Dette skjer selvfølgelig alltid bare som aller siste utvei, dersom banken virkelig ikke klarer å få tilbake pengene de har krav på.

De aller fleste personer med en grei inntekt og lite annen gjeld kan få et vanlig boliglån, men det krever ofte at man har en nokså ryddig økonomi. Når man søker om boliglån får man først et finansieringsbevis som sier hvor mye penger man maksimalt kan låne av banken. Dette tar man med på visning, og kan kjøpe et hvilket som helst hus som koster mindre enn, eller like mye som summen på finansieringsbeviset. Derfra er det bare å legge inn et bud, og dersom man vinner budrunden får man innvilget lån på like mye som huset eller leiligheten faktisk kostet.

Kan man virkelig ta et boliglån uten sikkerhet?

Boliglån uten sikkerhetI teorien skal det være mulig å ta et boliglån uten sikkerhet, men i virkeligheten er det utrolig små sjanser for at noen låneaktører er interessert i dette.

Når man tar et lån uten sikkerhet, uansett om det er forbrukslån eller boliglån, så har altså ikke banken mulighet til å ta et tvangssalg av eiendelene for å dekke opp ubetalt gjeld. Dette gjør det mye vanskeligere for dem å kreve tilbake pengene sine, da den eneste måten de kan gjøre det på er ved å purre eller gå til inkasso. Dette fører selvfølgelig til at det er mye større risiko for dem, og de er mye strengere på hvem de låner ut penger til.

Dette betyr videre at det er veldig få låneaktører som er villige til å ta sjansen på å låne uten penger til et boliglån uten sikkerhet. Det er i alle fall helt uaktuelt å få lån på flere millioner uten sikkerhet, med mindre man har en ekstremt høy inntekt. En person med vanlig jobb kan ikke forvente å få et lån uten sikkerhet på mer enn noen få hundretusener.

Dersom man mot alle odds skulle få et boliglån uten sikkerhet kommer renta til å være helt annerledes enn det man få med sikkerhet. Istedenfor å ligge på noen få prosent vil den trolig ligge nærmere 20 %. Dette blir selvfølgelig veldig dyrt i lengden.

Det er altså svært usannsynlig å få innvilget et boliglån uten sikkerhet, og dersom man først får det kommer renta til å være såpass høy at det ikke er verdt det. Den beste løsningen på dette problemet er rett og slett å heller velge et boliglån med sikkerhet, akkurat som alle andre har gjort. Dette kommer til å spare alle for både tid og penger, og vil være problemfritt så lenge man klarer å betale tilbake det man skylder til tide.