Billån uten sikkerhet

Billån uten sikkerhet

Å låne penger til bil er ingen dårlig idé, ettersom det kan gi tilgang til en tryggere og bedre bil enn hva man kunne ha kjøpt på dagen. Billån uten sikkerhet er også veldig populære, og foruten om boliglån så er dette den typen lån vi oftest bruker. Forbrukslån er også høyt oppe på listen, men billån knuser det i støvlene hva renten angår. Det er heller ikke noe problem å finne seg et veldig godt billån uten sikkerhet, ettersom det finnes nesten 100 forskjellige banker og utlånere i Norge som tilbyr dette.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på de beste billån uten sikkerhet, og forklare litt hvordan det fungerer og hva man burde være obs på.

Hva er et billån uten sikkerhet?

Billån uten sikkerhetEt billån uten sikkerhet er rett og slett det ordene selv sier, et lån som man må bruke på bil, der man ikke behøver å stille med egenkapital eller noe annet som sikkerhet. Det er veldig gunstig for mange, for på denne måten kan man få fullfinansiert bilen sin, uten å måtte ha spart opp noe som helst. Renten på slike lån er ofte langt lavere enn hva mange tror, med en effektiv rente som kan presses ned helt til 5 prosent eller lavere.

Forskjellen på et billån uten sikkerhet og et med, er at man kan få en bedre rente dersom man selv kan stille med litt av kjøpesummen. Hvis banken må låne deg 100 prosent av summen, så risikerer du en økning i 2-3 prosentpoeng på renten. Samtidig faller også biler veldig kjapt i verdi, slik at du kan risikere å måtte selge den selv om du fortsatt har et lån som er større en salgssummen. Derfor anbefales det aldri at man tar et billån uten sikkerhet med mindre det er høyst nødvendig.

Blant de mange tilbyderne av billån uten sikkerhet, så har vi plukket ut vår favoritt, som har blitt kåret til best i test av flere store magasiner og nettaviser. Lånet heter «Grønt billån» og tilbys av Skandiabanken, en ren internettbank. Her får du en rente på omtrent 5 prosent, og svært lave gebyrer og kostnader. I andre enden av skalaen kan vi finne billån uten sikkerhet som har en rente på hele 16 prosent, så da behøver du kanskje ikke noen ytterligere forklaring på at dette er et billig lån.

Søke om billån uten sikkerhet

Du behøver ikke å ta turen til banken for å søke om et billån uten sikkerhet, for nå til dags kan det hele gjøres via internett. Du kan faktisk søke i det sekundet du bestemmer deg for å kjøpe en bil, ettersom søknaden din behandles automatisk. Dine data sjekkes nemlig opp mot det som er registrert hos Skatteetaten, og du kan ved hjelp av BankID bekrefte identiteten din over nett, slik at pengene kan overføres innen dager eller timer.