Beste kredittkort

Finn det beste kredittkort

Kredittkort er blitt veldig vanlig her i Norge, og det er mange gode kort ute på markedet. Det fine med kredittkort er at de fungerer som både betalingsmiddel og et lite lån samtidig, og man har stor fleksibilitet med kredittkort.

Når man skal se etter det beste kredittkortet er det flere ting man må overveie, og hva du bør fokusere på avhenger selvfølgelig av hvordan du kommer til å bruke det. Noen kredittkort tilbyr utrolig gode forsikringer når man betaler med kortet, noen gir deg billigere bensin, mens noen spesialiserer seg på å ha lav rente. Det er altså store forskjeller på hva de forskjellige kredittkortene tilbyr, så man bør undersøke godt før man søker om et.

beste kredittkortDersom du har tenkt å bruke kredittkortet mye, kanskje til og med til hvert eneste kjøp, så anbefales det selvfølgelig å finne et kredittkort som har gode løsninger for cashback på varer og tjenester. Dette fungerer ved at man betaler med kredittkortet, så får man en viss sum penger tilbakebetalt når man mottar fakturaen. Som regel er cashback knyttet opp mot visse butikker eller butikkjeder, så man kan velge kredittkort ut ifra hvor man pleier å handle.

Om man derimot kun vil ha kredittkortet som en reserveløsning så er kanskje ikke cashbackløsninger like viktige. Istedenfor kan man se etter et kort som har lave gebyrer og avgifter, slik at det koster det lite å ha kortet liggende.

Det er altså store forskjeller for hva folk synes er det beste kredittkortet, og man må nesten gjøre valget selv. En god måte å finne det beste kredittkortet på er ved å sette flere kort opp mot hverandre, og avgjøre hvilket som passer best for forbruket ditt.

Slik fungerer kredittkort

Kredittkort fungerer på samme måte som et vanlig bankkort, og man kan betale med det på de fleste butikker, over internett og en rekke andre plasser. Istedenfor å være knyttet opp mot bankkontoen din får du isteden en faktura hver måned. Denne fakturaen inneholder alle kjøpene du gjorde hele denne måneden, så det er enkelt å ha oversikt over hva kortet ble brukt til. Nå har man to valg på hvordan man vil bruke kredittkortet fremover. Enten kan man betale hele fakturaen med det samme, og dermed kvitte seg med hele kredittkortgjelden for denne måneden, eller så kan man velge betalingsutsettelse, og betale ned på gjelden over tid, akkurat som med et forbrukslån.

Det positive med kredittkort er at det nesten alltid er gratis betalingsutsettelse i mellom 30 og 45 dager. Det betyr at man fritt kan bruke kortet så mye man vil i løpet av denne tiden, og dersom man betaler fakturaen innen forfall trenger man ikke å betale noen verdens ting i renter. Om man derimot vil utsette betalingen begynner rentene å løpe. Den effektive renta på kredittkort er ofte litt høyere enn ved vanlige forbrukslån, men det er helt vanlig. Det er ikke nødvendigvis så veldig dyrt, men det lønner seg alltid å være klar over hvilke renter og avgifter man må regne med å betale hvis man velger en betalingsutsettelse.